3 Ağustos 2009 Pazartesi

Jack Wilshere: Hot prospect for the future


16 yaşında Arsenalim A takımında forma giyerek takımın tarihteki A takımda forma giyen en genç ismi olurken, 17'sinde Dinamo Kiev ile oynanan Şampiyonlar Ligi'nde maçında da oynayarak bu alanda da tarihe geçmiş bir oyuncu jack wilshere. Biraz bilgi vericek olursak;

Doğum tarihi: 1 Ocak, 1992
Doğum yeri: Stevenage, Hertfordshire
Mevki: Orta saha
Forma numarası: 19
Arsenal'e ne zaman geldi: Ekim 2001 de Lutondan
Arsenal ile ilk maçı: Blackburn Rovers (d), Premier League, 13 Eylül 2008
Arsenal ile ilk golü: Sheffield Utd (e), Carling Cup, 23 Eylül 2008, 6-0


13 Eylül 2008'de Gilberto Silva'dan boşalan 19 numaralı formayı sırtına geçirerek Blackburn Rovers ile oynanan karşılaşmada görev almış. Emirates Cup'ta geçen sezon öncesi olduğu gibi bu sezonda çok iyi maçlar çıkarıyor. Geçen sezon gençler liginde Arsenal'in şampiyon olmasında da çok büyük katkıları olduğu gerçeği çok konuşuluyor. İzlenmesi zevkli olan bu futbolcu adından çokça söz ettiricek biri olması an meselesi.

Hocası Arsen Wenger onun için şu sözleri sarfediyor : "Bazı genç yetenekler çok iyi performans sergiliyor. Özellikle tüm gözler Jack Wilshere üzerinde. Şaşırtıcı bir şekilde yaşından daha olgun bir futbol sergiliyor, onu izlediğiniz zaman kaç yaşında oldugunu unutuyorsunuz" ve bunlar kesinlikle oyuncunun performansını arttırması için söylenen sözler değil izlenildiğinde az bile buluyorsunuz övgüleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder